Tietoa Australianlabradoodlesta

Australianlabradoodle on älykäs, intuitiivinen, seurallinen, rakastava ja helposti koulutettava rotu. Alunperin rotua on lähdetty jalostamaan työkoiraksi, ja näitä taipumuksia löytyy edelleen. Australianlabradoodlen kyky tunnistaa ihmisten emotionaalisia tiloja ja tarpeita on tehnyt Australianlabradoodlesta erinomaisen koiran yksilöille, joilla on erityistarpeita. Australianlabradoodlet viihtyvät perheensä parissa, ja haluavat aina olla kaikessa mukana. Jalostustavoitteena on rotu, joka sopii perhe- ja harrastuskoiraksi että avustaja- ja terapiakoiraksi.

Australianlabradoodlet saivat alkunsa Australiassa kun allergiaystävällisen opaskoiran liityvää jalostustustyötä haluttiin kehittää eteenpäin. Australianlabradoodlessa on Labradorin, Villakoiran, Irlanninvesispanielin ja Cockerspanielin (amerikkalaisen, englantilaisen) DNA:ta. Useamman sukupolven australianlabradoodleilla on turkki, joka ei tiputa karvaa. ALD:n historia on rotuyhdistelmissä, kuten toki kaikilla muillakin olemassa olevilla koiraroduilla, kun riittävän pitkälle mennään jalostushistoriassa taaksepäin. 

Rotu- ja kasvattajajärjestöön (WALA, ALAA ja ALAEU) kuuluvien kasvattajien jalostukseen käytettävät yksilöt ovat aina terveystestattuja ja nämä järjestöt seuraavat jalostustyötä. ALD on kehittyvä rotu, ja järjestöissä tehdään toimia jatkuvasti, jotka tukevat rodun kehittymistä parempaan suuntaan. 

Tällä hetkellä Australianlabradoodleja on 3 kokoluokkaa, jotka määritetään mittaamalla maasta säkään, eli koiran lapaluiden korkeinpaan kohtaan.

Mini: 35 – 42 cm.
Medium: 43-52 cm.
Standard: 53–63 cm.

Iloisia ja ajankohtaisia uutisia

Facebookissa julkaisemme iloiset ja ajankohtaiset uutiset. Löydät meidät tästä linkistä Alma’s Australian Labradoodles! Jos olette kiinnostuneita Australianlabradoodlen pennusta, varmistathan ensin löydätkö nettisivuiltamme vastauksen kysymykseesi.